MENU
Even voorstellen...

Mijn verhaal

Op mijn 18e behaal ik mijn VWO diploma op het Oosterlicht College te Nieuwegein. Om vervolgens meteen door te stromen naar de opleiding Communicatie & Media Design op Hogeschool Utrecht. Een gave tijd waar ik heb geleerd dat je met creativiteit vele problemen kunt oplossen, ik nieuwe dingen mocht ontdekken en waar ik mocht werken aan toffe projecten.

Tijdens mijn stage periode bij De Nieuwe Collectie kwam ik erachter dat er toch echt wel een ontwerper in mij schuilt. Begon mijn liefde voor tentoonstellingen, musea en cultuur en werd ik stapel verliefd op Amsterdam. Bij De Nieuwe Collectie mocht ik onder andere meewerken aan het project Publiek Geheim van Archief Eemland. Een project waarbij ik leerde dat de kunst van het verhalen vertellen zoveel meer is dan alleen een goede tekst. Dat vormgeving, fotografie en beeldkeuze ontzettend veel bijdragen aan het vertellen van een verhaal. Met deze kennis ben ik de specialisatie Content gaan doen, waarbij ik dieper in ging op het tekstuele gedeelte van het vertellen van een verhaal.

Vervolgens mocht ik deelnemen aan de minor Fotografie en Beeldredactie, waar ik mijn hobby fotografie tot een hoger niveau kon tillen.  Een fantastisch half jaar dat werd afgesloten met een echte tentoonstelling in Hoog Catharijne.

In 2015 behaal ik mijn diploma met het afstudeerproject ‘Walk into Fame’. Een project waarbij ik onderzocht hoe de Nederlandse Theatergeschiedenis weer onder de aandacht kon worden gebracht. Dit project gaf mij de gelegenheid al mijn kennis uit de voorgaande jaren te combineren. Alle fases kwamen voorbij in dit project, van het onderzoeken van de museumsector en de doelgroep tot aan dagen lang brainstormen, tot het uiteindelijk visualiseren. Een groots project met als eindresultaat een pop-up tentoonstelling.

Alle kennis van de afgelopen jaren neem ik mee als freelancer en gebruik ik om mooie producten met een verhaal te realiseren. Ik hou van het combineren van verschillende disciplines, om zo het verhaal het beste over te brengen naar de doelgroep.

Nieuwsgierig geworden na het lezen van mijn verhaal? Op zoek naar een creatieve ontwerpster voor jou probleem? Aarzel dan niet om met mij contact op te nemen!

Liefs,
Rianne van der Meer

 

 
Love what you do
Oog voor detail