MENU

Indonesië je was fantastisch!

In de zomer van 2016 mocht ik een fantastische reis maken door Java, Bali, Gili T, Lombok en Nusa Lembongan. Het was een prachtige ervaring, vol avontuur, liefde, cultuur en geluk. Mijn uit de hand gelopen hobby, fotografie, kon ik natuurlijk goed uitoefenen in dit ruwe landschap, waar de puurheid nog van afstraalt. Maar voor mij zijn deze foto’s natuurlijk niet alleen mooie plaatjes. Het zijn herinneringen en de verhalen die in deze foto’s zitten verborgen. Zo ook het avontuur op Java, waarbij we twee vulkanen hebben beklommen.

Wanneer je een nacht bij lokals moet blijven slapen op een vulkaan vanwege een overboekt hotel, wordt je heel dankbaar voor het leven thuis, in Nederland. Op de grond ligt een matras en in de hoek staat een klein tv’tje. Een badkamer is er niet, een bak met water voldoet als douche en een gat in de grond is het toilet. In een klein betonnen keukentje poetsen we onze tanden, vermoeid verlangen we voor even terug naar huis. Naar die fijne warme regendouche en de zachte handdoeken. Eenmaal in ons kamertje komen de felle kleuren je tegemoet, op het bed ligt een tweety dekbed. De felgekleurde kasten zijn leeg, maar toch voelt het alsof we inbreken in iemand zijn kamer. Dicht tegen elkaar aan, met het gezang van de moskee op de achtergrond, vallen we toch in slaap. Op het moment vond ik het een hele heftige ervaring om alles van zo dichtbij te zien, maar terugkijkend op onze reis is het een van onze mooiste verhalen. 

Ik had al last van het ‘Wanderlust’ virus, maar nu weet ik zeker dat de rest van de wereld ook een plekje in mijn hart gaat veroveren.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *